Asiakirjojen tuhoaminen turvallisesti – tunnistatko tietoturvajätteen?

Pois joutavat yrityksen asiakirjat, kirjanpidon mapit ja asiakastietoja sisältävät tulosteet ovat materiaalia, joka ei saa joutua ulkopuolisten katsottavaksi. Asiakirjojen tuhoaminen ja muun tietoturvajätteen asianmukainen hävittäminen on syytä jättää asiantuntijalle.

Miten tunnistat tietoturvajätteen? Hyvä nyrkkisääntö on, että kaikki salassa pidettävä aineisto on tietoturvan kannalta arkaa materiaalia. On kuitenkin muitakin materiaaleja, jotka eivät saa joutua tai joita ei haluta ulkopuolisten luettavaksi.

Tietoturvajäte voi olla paperia tai tietoa digitaalisessa muodossa sisältäviä tallenteita kuten muistitikkuja, käytöstä poistettuja puhelimia, CD-levyjä tai tietokoneiden kovalevyjä. Myös tuotteiden prototyypit voivat olla tietoturvajätettä.

Yrityksessä tietoturvajätettä ovat esimerkiksi:

  • Asiakirjat tai muu materiaali, joissa on yrityksen omia, asiakasyritysten tai yhteistyökumppaneiden tietoja
  • Materiaalit, jotka sisältävät mitä tahansa yksilöiviä henkilötietoja kuten nimi, syntymäaika tai henkilötunnus
  • Yrityksen vanhat kirjanpidon aineistot
  • Yrityksen tuotekehitykseen tai muuten kehitystoimintaan liittyvät materiaalit
  • Sosiaali- ja terveysalalla potilastietoja sisältävät materiaalit kuten apteekin annosjakelulääkepussit, potilaspaperit, magneettinauhat, röntgenkuvat sekä potilastietoja sisältävät digitaalisessa muodossa sisältävät tallenteet

Lukittava tietoturvasäiliö ja noutopalvelu on aukoton tapa huolehtia tietoturvajätteestä

Tietosuojajäte on käsiteltävä, kerättävä ja varastoitava niin huolellisesti, ettei tietosuoja vaarannu. Käytännössä tämä tarkoittaa lukittavaa keräysastiaa, joka sijoitetaan yrityksessä kulunvalvontaa vaativiin tiloihin ja sellaiseen paikkaan, mistä se ei voi joutua ulkopuolisen käsiin.

24 Seiska on erikoistunut tietosuojattavan jätteen keräämiseen ja hävittämiseen. 24 Seiskan KIERTO Tietoturvapalvelut on vaivaton tapa hoitaa asiakirjojen tuhoaminen ja muiden arkaluontoisten materiaalien käsittely asianmukaisesti – toimitamme tarvitsemasi kokoisen tietoturvasäiliön yritykseesi, noudamme säiliön ja toimitamme sisällön tuhottavaksi. Meiltä saat myös sähkö- ja elektroniikkaromulle (SER) lukittavan turvarullakon. Palvelemme myös yksityisiä henkilöitä.

Lue lisää 24 Seiskan KIERTO Tietoturvapalveluista!

Tietoturvasäiliön tilaat numerosta 0100 2407. Voit myös jättää yhteydenottopyynnön lomakkeella.